lauantai 13. syyskuuta 2014

Rakkaudesta räsymattoihin

Tänä viikonloppuna tuli käytyä pitkästä aikaa kirpputoreilla. Oon jo kauan haaveillu räsymatoista, kun ne sopis niin kivasti tuolle meidän vaalealle parketille. Tulinpa rohmunneeksi niitä sitte kokonaista 5 kipaletta. Kaikki ei tällä kertaa päässy kuviin, kun pari kaipasi pesua, mutta kivoimmat matot pääsi jo tähän postaukseen. 

Meidän lattia kerää aina kovasti kehuja, kun joku täällä käy kylässä. Kyseessähän on siis parkettilattia 1900-luvun alkupuoliskon purkutalosta. Edellisten omistajien toimesta se on maalattu vaaleanharmaaksi, melkein valkoiseksi. Lattia on kyllä ehottomasti yks paras ominaisuus meidän kodissa. Ainut huono puoli on se, että siinä näkyy kaikki lika. Ja tätä kyseistä lattiaa on ainoastaan olohuoneessa, eteisaulassa ja käytävällä, kaikissa huoneissa on laminaatti.

Asiasta kukkaruukkuun: Nykyään kirppiksissä ärsyttää aivan äärettömän paljo se, että ihmiset ei enää välttämättä myy tarpeetonta tavaraa pikkuhinnalla pois jaloista, vaan haluavat tienata ja ottavat ihan ryöstöhintoja. Kuinka paljon näkyykään esimerkiksi koristeikkunoita, joista pyydetään monta kymppiä kappaleelta, ku niihin on yks säälittävä sisustustarra isketty kiinni. Ja vanhoista räsymatoista ois joutunu pahimmillaan pulittaan yli 20€/kpl. Itse tuhlasin viiteen mattoon nyt noin neljäkymppiä, ja senki tein hammasta kiristellen. Toki ymmärrän, että ne on käsityötä ja materiaaliki maksaa, mutta nyt kyseessä oli kuitenki pitkään käytössä olleita ja likaisiakin mattoja. Edullisin matto eli keittiön matto makso ainoastaan 3€/kpl, ja löysinki sen Pietarin katulasten kirppikseltä, jossa hinnottelu on nykypäivänä ihme kyllä kohdillaan. Toisin kuin oikeestaan kaikissa muissa kirppiksillä Kokkolassa. Joka tapauksessa oon äärimmäisen onnellinen näistä löydöistä.

Syksyn tultua sai olkkariki uutta väriä. Tykkään ihan mielettömästi keltasesta ja oranssista ja nää uudet matot kyllä kruunas kokonaisuuden.


Kurreki tykkäs uusista matoista :)



Keittiön värimaailmaan tää sopi ku nakutettu, tuli heti paljo lämpimämpi vaikutelma :)


Edit: Unohin laittaa kuvat vielä meidän muumitaulusta, aka palapelistä jonka kehystin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti